Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, swieze. Nie jest to moj przepis, ale chcialam sie podzielic z Wami tym, co mi smakuje:)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Piers z kurczaka rozbic tluczkiem na kotlet. Powinien byc dosc cienki.
Szpinak wrzucic na patelnie, na odrobine oliwy, dodac zmiazdzony zabek czosnku. Chwilke smazyc, poki nie pusci wody. Nastepne dodac fete, 1,5cm grubosci plaster, tj mysle ok duza lyzka do dwoch. Pamietajmy, ze ser jest slony, wiec nie musismy juz solic. Za to dodajemy pieprz. Gdy ser sie rozpusci, szpinak odparuje, nakladamy po polowie na kazdy kotlet, zwijamy w kieszonke, czyli dwa przeciwlegle boki do srodka i rolujemy, spinamy wykalaczka, by nic nie wyplynelo podczas smazenia.
Smazymy na zloty kolor ze wszystkich stron (tak tak, nie panierujemy). Podajemy z lekka salata, np rucola z mango.