Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, swieze. Nie jest to moj przepis, ale chcialam sie podzielic z Wami tym, co mi smakuje:)
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 421
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2894
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 111
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 421
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 293
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2894
Składniki
Piers z kurczaka rozbic tluczkiem na kotlet. Powinien byc dosc cienki.
Szpinak wrzucic na patelnie, na odrobine oliwy, dodac zmiazdzony zabek czosnku. Chwilke smazyc, poki nie pusci wody. Nastepne dodac fete, 1,5cm grubosci plaster, tj mysle ok duza lyzka do dwoch. Pamietajmy, ze ser jest slony, wiec nie musismy juz solic. Za to dodajemy pieprz. Gdy ser sie rozpusci, szpinak odparuje, nakladamy po polowie na kazdy kotlet, zwijamy w kieszonke, czyli dwa przeciwlegle boki do srodka i rolujemy, spinamy wykalaczka, by nic nie wyplynelo podczas smazenia.
Smazymy na zloty kolor ze wszystkich stron (tak tak, nie panierujemy). Podajemy z lekka salata, np rucola z mango.