Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4253
Dodano: 08.05.2014
Odsłon: 22714
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso myjemy i osuszamy. Ostrym nożem nacinamy grubszą część filetu i wycinamy w środku kieszonki, uważając aby nie przedziurawić mięsa. Por kroimy w plasterki. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy por i łyżkę lubczyku, dodajemy nieco soli i pieprzu. Smażymy około 5 minut. Odstawiamy na chwilę.
W tym czasie mieszamy składniki marynaty.
Z sera robimy rulonik i wkładamy w każdą kieszonkę, następnie dodajemy przesmażony por. Kieszonki wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (a najlepiej zrobić je wieczorem i włożyć do lodówki na całą noc).
Zamarynowane kieszonki gotujemy na parze przez około 35 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie z kuskusem i parowaną marchewką).
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 08 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Z takich składników musi wyjść pyszne danie. :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz