Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kieszonki drobiowe z różnymi nadzieniami, tym razem postanowiłam połączyć ser i por z nutką lubczyku, wyszło rewelacyjnie:)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2865
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 167
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 124
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2865
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 167
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Ostrym nożem nacinamy grubszą część filetu i wycinamy w środku kieszonki, uważając aby nie przedziurawić mięsa. Por kroimy w plasterki. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy por i łyżkę lubczyku, dodajemy nieco soli i pieprzu. Smażymy około 5 minut. Odstawiamy na chwilę.
W tym czasie mieszamy składniki marynaty.
Z sera robimy rulonik i wkładamy w każdą kieszonkę, następnie dodajemy przesmażony por. Kieszonki wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (a najlepiej zrobić je wieczorem i włożyć do lodówki na całą noc).
Zamarynowane kieszonki gotujemy na parze przez około 35 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie z kuskusem i parowaną marchewką).