Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 81
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 141
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 316
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31336
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 55
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 81
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 141
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 316
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31336
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 55
Składniki
Filet umyć pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry, na 1 godzinę. Brokuł umyć podzielić na różyczki , podgotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć pokroić w paski. Ser, boczek pokroić w plastry. Żurawinę opłukać .
Na zamarynowany plaster fileta ułożyć plaster boczku i dwa sera.
Na nim brokuł , paski papryki oraz żurawinę
Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, z pozostałymi postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić , przygotowane kieszonki i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami, u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.