Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki z fileta indyka

Kieszonki z fileta indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 413 Ocena: 2082

Dodano:

Odsłon: 730

Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.

Składniki

  • Filet z indyka - 50 dag
  • Boczek - 15 dag
  • Papryka czerwona- 1/2 szt.
  • Ser mozzarella 15 dag
  • Brokuł - 1/3 szt.
  • Żurawina - 10 dag
  • Marynata do mięsa - 1 szt.
  • Sól, pieprz czarny mielony
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kieszonki z fileta indyka

Przygotowanie

  1. Filet umyć pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry, na 1 godzinę. Brokuł umyć podzielić na różyczki , podgotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć pokroić w paski. Ser, boczek pokroić w plastry. Żurawinę opłukać .

  2. Na zamarynowany plaster fileta ułożyć plaster boczku i dwa sera.

  3. Na nim brokuł , paski papryki oraz żurawinę

  4. Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, z pozostałymi postąpić tak samo.

  5. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić , przygotowane kieszonki i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami, u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 03 sierpnia Mmmniam, będą pyszną opcją na letni obiad :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń