Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Składniki
Filet umyć pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry, na 1 godzinę. Brokuł umyć podzielić na różyczki , podgotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć pokroić w paski. Ser, boczek pokroić w plastry. Żurawinę opłukać .
Na zamarynowany plaster fileta ułożyć plaster boczku i dwa sera.
Na nim brokuł , paski papryki oraz żurawinę
Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, z pozostałymi postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić , przygotowane kieszonki i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami, u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.