Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z papryką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. W każdym filecie ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Tak przygotowane filety z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, suszonym oregano oraz ostrą i słodką papryką. Przyprawione mięso przykryj i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz i pokrój w kosteczkę. Oliwki posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj. Rozgrzej połowę masła, wrzuć przygotowane warzywa, smaż 5–7 min. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
Kieszonki napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Rozgrzej resztę masła. Włóż kieszonki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie z obu stron.Źródło: Tina