Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala smakiem.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 69
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 69
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 75
Składniki
Polędwiczkę umyć podzielić na 4 części, każdą naciąć tworząc kieszonkę, boki rozklepać rękami. Doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Paski papryki pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki i paprykę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać cukinię doprawić ziołami prowansalskimi , smażyć 3 minuty. Podzielić na 4 części, do każdej dodać po 1/2 łyżki sera i napełnić kieszonki.
Spiąć wykałaczką i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 45 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.