Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala smakiem.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Składniki
Polędwiczkę umyć podzielić na 4 części, każdą naciąć tworząc kieszonkę, boki rozklepać rękami. Doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Paski papryki pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki i paprykę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać cukinię doprawić ziołami prowansalskimi , smażyć 3 minuty. Podzielić na 4 części, do każdej dodać po 1/2 łyżki sera i napełnić kieszonki.
Spiąć wykałaczką i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 45 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.