Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki ze Schabu z Pieczarkami.

Kieszonki ze Schabu z Pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 8879

Dodano:

Odsłon: 2426

Syty i smaczny obiad,polecam na weekend.

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebula
  • ser żółty w plastrach
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubiona przyprawa do wieprzowiny
  • 2 jajka L
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab podzielić na grubsze plastry,w każdym plastrze wyciąć kieszonkę,mięso w misce skropić olejem,oprószyć solą pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny,dokładnie wymieszać.
    Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w plasterki,cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju,wrzucić pieczarki,smażyć do odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,wrzucić natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
    Do kieszonki ze schabu wcisnąć plasterek ulubionego żółtego sera,porcję pieczarek,spiąć wykałaczkami.
    Kieszonki panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na oleju z obu stron na rumiano,następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na ok 20 min.piec w temp.180 C.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń