Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty i smaczny obiad,polecam na weekend.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Schab podzielić na grubsze plastry,w każdym plastrze wyciąć kieszonkę,mięso w misce skropić olejem,oprószyć solą pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny,dokładnie wymieszać. Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w plasterki,cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju,wrzucić pieczarki,smażyć do odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,wrzucić natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Do kieszonki ze schabu wcisnąć plasterek ulubionego żółtego sera,porcję pieczarek,spiąć wykałaczkami. Kieszonki panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na oleju z obu stron na rumiano,następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na ok 20 min.piec w temp.180 C. Podawać z ulubionymi dodatkami.