Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty i smaczny obiad,polecam na weekend.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5327
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2449
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5327
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2449
Składniki
Schab podzielić na grubsze plastry,w każdym plastrze wyciąć kieszonkę,mięso w misce skropić olejem,oprószyć solą pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny,dokładnie wymieszać. Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w plasterki,cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju,wrzucić pieczarki,smażyć do odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,wrzucić natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Do kieszonki ze schabu wcisnąć plasterek ulubionego żółtego sera,porcję pieczarek,spiąć wykałaczkami. Kieszonki panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na oleju z obu stron na rumiano,następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na ok 20 min.piec w temp.180 C. Podawać z ulubionymi dodatkami.