Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 293
Dodano: 06.12.2011
Odsłon: 8616
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
na oleju rumienimy posiekana cebule oraz dodajemy posiekany czosnek.Dodajemy do tego surowe mieso mielone i go rozdrabniamy.Podlewamy mieso szklanka wody nadal rozdrabniajac na malutkie grudki.Przyprawiamy sola ,pieprzem i vegeta.Dodajemy kostke rosolkowa miesna.Mieso chwile dusimy ,wazne jest zeby nie bylo suche,musi w nim byc woda okolo szklanki.Do tego dajemy koncentrat pomidorowy i dobrze mieszamy.Na wierzch starty ser zolty
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Afrulu 11 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Danie faktycznie pyszne,ale ja jeszcze dodaję vasiliko,jeśli nie wiesz co to jest to spytaj teściowej :)bez tej przyprawy mięso nie ma tego smaku,no i rzeczywiście po co truc się chemią można posolic a mięso odda swój smak. br / br /Do Alutki50: mylisz się gdyż Grecy również dodaja dużo różnych ziół i przypraw do swoich potraw :) Pozdrawiam :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kaska333 09 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
dominikaorland chodzi o vegete i kostke miesna, ale nie przejmuj sie tymi komentarzami rob swoje, ja na pewno skorzystam z przepisu2 Kto głosował? | Odpowiedz

dominikaorland 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
A gdzie w przepisie sa sztuczne skladniki nie rozumiem tych komentarzy...1 Kto głosował? | Odpowiedz

kaska333 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
helena4 ja mieszkam w anglii od ponad 6lat i jakos nie widze zeby tu jedli same mrozonki i sloiczki, owszem sa zwolennicy tego bo czasu nie maja ale trzeba najpierw pobyc wsrod miejscowych by sie pozniej wypowiadac1 Kto głosował? | Odpowiedz

helen4 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
a ja proponuję aby nie promować żadnych sztucznych przypraw smakowych!!! Zauważcie jak ten rynek rozwinął się w niedługim czasie! Aby nie doszło do tego , że niedługo będziemy jadali jak w Anglii- same słoiczki i mrożonki!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

dominikaorland 06 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Proponuje najpierw zrobic i sprobowac ,naprawde warto..2 Kto głosował? | Odpowiedz

alutka50 06 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
nie jest wiec to to samo co włoskie danie, smakuje inaczej i tak własnie Grecy czesto przygotowują spagetti, bez intesywnych ziół.. Jest o wiele lepsze i bliższe nam smakiem..2 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 06 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jest to dokładnie to samo, co spaghetti bolognese tylko bez żadnych ziół (do włoskiej wersji dodajemy oregano, bazylię, tymianek i inne zioła). Tutaj jak widzę nic. Po prostu mielone z cebulą w sosie pomidorowym. Ale dlaczego nie, jeśli ktoś tak lubi0 Kto głosował? | Odpowiedz

alutka50 06 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
To faktycznie proste danie ale pyszne.3 Kto głosował? | Odpowiedz