Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisz z serem i pomidorami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmaruj masłem (lub spryskaj oliwą w sprayu) i wyłóż płatami ciasta filo. Brzegi ciasta zawiń do środka.
Wyłóż na ciasto pomidorki koktajlowe (zostaw kilka do sałatki) i plasterki sera. Roztrzep mikserem jajka i wymieszaj je ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wylej masę na ciasto.
Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta się zezłoci. Gdy się upiecze, odstaw na 15 minut. Wyjmij z formy i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z sałatą i pomidorkami doprawionymi winegretem z łyżki octu winnego, trzech łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.Źródło: Olivia