Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kiszkę ziemniaczaną w słoiku, bez jelita wychodzi dużo taniej i szybciej, domowa kiszka ziemniaczana smakuje lepiej. Przepis jest tak prosty że każdy sobie z nim poradzi, raz zrobisz i zakochasz się w tym smaku :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem :-) Smacznego !!! https://youtu.be/RDPZ7Fg7wYc
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Na początku kroimy boczek i cebulę w grubą kostkę, czosnek siekamy. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy odrobinę oleju rzepakowego, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, delikatnie podsmażamy, następnie dorzucamy boczek, dodajemy majeranek i pieprz do smaku, na sam koniec smażenia dodajemy czosnek. gdy wszystko na patelni się ładnie zarumieniło, zdejmujemy patelnię z gazu. Następnie obieramy ziemniaki, dokładnie myjemy w zimnej wodzie, teraz musimy je zetrzeć na tarce do większej miski. Ziemniaki solimy do smaku, dorzucamy jajko, mąkę, mieszamy i dorzucamy zawartość patelni, jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Już teraz przygotowaną masę przekładamy do słoików. Następnie słoiki umieszczamy na blasze i wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni góra, dół bez termoobiegu i pieczemy około 60 minut, aż góra kiszki delikatnie się zarumieni. Po wyjęciu słoików z piekarnika dorzucamy masło i kiszka ziemniaczana gotowa !!! Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)