Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję Wam przepis na tradycyjną fasolkę po bretońsku. Danie smaczne, klasyczne i niezbyt trudne czy pracochłonne w przygotowaniu. Obowiązkowa pozycja na naszym stole w czasie, gdy jest świeża fasola Jaś ( znacznie krócej się gotuje, ale też ma swój niepowtarzalny smak młodej fasoli), choć gotuję też fasolkę po bretońsku z suszonej fasoli. Należy tylko pamiętać, aby namoczyć ją na całą noc.
Jeśli będziemy gotować świeżą fasolę nie musimy jej namaczać, jeśli zaś suszoną to zalewamy ją wieczorem wodą i zostawiamy na noc, a następnego dnia gotujemy do miękkości. Inny jest czas gotowania świeżej fasoli, a inny suszonej, więc co jakis czas sprawdzamy, aby fasoli nie rozgotować
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Gdy puści nieco tłuszczu dodajemy do niego posiekana cebule i smazymy razem do zeszklenia cebuli. następnie przekładamy do garnka z fasolą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i również nieco podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka
Do fasoli dodajemy przecier. Mieszamy
Jeśli trzeba sos uzupełniamy wodą lub odparowujemy
Całość doprawiamy mielonym kminkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Chwilę gotujemy
Podajemy z pieczywem
Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się...
Odsłon: 4523
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2480
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 11
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 118
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 45
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2480
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 11
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 118
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 45
Składniki
Jeśli będziemy gotować świeżą fasolę nie musimy jej namaczać, jeśli zaś suszoną to zalewamy ją wieczorem wodą i zostawiamy na noc, a następnego dnia gotujemy do miękkości. Inny jest czas gotowania świeżej fasoli, a inny suszonej, więc co jakis czas sprawdzamy, aby fasoli nie rozgotować
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Gdy puści nieco tłuszczu dodajemy do niego posiekana cebule i smazymy razem do zeszklenia cebuli. następnie przekładamy do garnka z fasolą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i również nieco podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka
Do fasoli dodajemy przecier. Mieszamy
Jeśli trzeba sos uzupełniamy wodą lub odparowujemy
Całość doprawiamy mielonym kminkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Chwilę gotujemy
Podajemy z pieczywem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Dania główne
Makrela z grilla z rabarbarem
Dania główne
Cevapici z pitą i warzywami
Zapiekanka gospodarska
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 2
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 7