Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję Wam przepis na tradycyjną fasolkę po bretońsku. Danie smaczne, klasyczne i niezbyt trudne czy pracochłonne w przygotowaniu. Obowiązkowa pozycja na naszym stole w czasie, gdy jest świeża fasola Jaś ( znacznie krócej się gotuje, ale też ma swój niepowtarzalny smak młodej fasoli), choć gotuję też fasolkę po bretońsku z suszonej fasoli. Należy tylko pamiętać, aby namoczyć ją na całą noc.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 552
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 552
Składniki
Jeśli będziemy gotować świeżą fasolę nie musimy jej namaczać, jeśli zaś suszoną to zalewamy ją wieczorem wodą i zostawiamy na noc, a następnego dnia gotujemy do miękkości. Inny jest czas gotowania świeżej fasoli, a inny suszonej, więc co jakis czas sprawdzamy, aby fasoli nie rozgotować
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Gdy puści nieco tłuszczu dodajemy do niego posiekana cebule i smazymy razem do zeszklenia cebuli. następnie przekładamy do garnka z fasolą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i również nieco podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka
Do fasoli dodajemy przecier. Mieszamy
Jeśli trzeba sos uzupełniamy wodą lub odparowujemy
Całość doprawiamy mielonym kminkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Chwilę gotujemy
Podajemy z pieczywem