Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.
Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!