Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3108
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 359
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3108
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 359
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.
Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!