Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5957
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8361
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5744
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5957
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8361
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5744
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.
Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!