Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No to klops! I to pyszny. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13166
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4909
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13166
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4909
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w średniej grubości kostkę. Podobnie skroić cebulę.
Pieczarki, cebulę, groszek, jajka i przyprawy dodać do mięsa, wsypując 1/2 szkl. bułki tartej. Wyrobić elastyczną, zwartą masę. Powinna być taka, by "nie rozlewała się" po uformowaniu kuli. W razie potrzeby dodać bułkę tartą.
Z masy uformować klops, obtoczyć go w bułce tartej i włożyć go do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Na wierzchu klopsa ułożyć pokruszony listek laurowy oraz rozsypać kminek. Naczynie przykryć.
Piec godzinę w temp. 150 stopni, termoobieg.
Podawać z surówkami. Smacznego. :)