Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No to klops! I to pyszny. :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3457
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 836
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3457
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 836
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w średniej grubości kostkę. Podobnie skroić cebulę.
Pieczarki, cebulę, groszek, jajka i przyprawy dodać do mięsa, wsypując 1/2 szkl. bułki tartej. Wyrobić elastyczną, zwartą masę. Powinna być taka, by "nie rozlewała się" po uformowaniu kuli. W razie potrzeby dodać bułkę tartą.
Z masy uformować klops, obtoczyć go w bułce tartej i włożyć go do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Na wierzchu klopsa ułożyć pokruszony listek laurowy oraz rozsypać kminek. Naczynie przykryć.
Piec godzinę w temp. 150 stopni, termoobieg.
Podawać z surówkami. Smacznego. :)