Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry,świetny na gorąco i na zimno.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
Składniki
do mielonego mięsa dodać namoczoną i odcisniętą bułkę,surowe jajko,majeranek,pieprz,sól,posiekany czosnek ,pokrojona w kostke paprykę i posiekana natke pietruszki
wszystko dokładnie wyrobić
mieso uformować w prostokąt,jajka obrać ze skorupek i ulozyc na mięsie
mieso zwinąc tak jak roladę i włozyc do blaszki keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bulką
na wierzch klopsa mozna połozyc kilka cienkich plasterów wedzonego boczku
piec około 35 minut w temp.180 stopni
podawac z ziemniakami i buraczkami