Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops z mięsa wołowo-wieprzowego z papryką i żółtym serem. Przepis pochodzi z 416. odcinka programu "Ewa gotuje".
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na klarowanym maśle. Odstawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybić 3 całe jajka i 1 żółtko (białko zostawić na później). Wsypać bułkę tartą. Dodać musztardę, przecier oraz majeranek i dobrze wyrobić. Dorzucić podsmażoną paprykę i pokrojony w kosteczkę ser. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać wędzoną paprykę i wymieszać.
Keksówkę wyścielić namoczonym w wodzie papierem do pieczenia. Na dnie umieścić gałązki rozmarynu. Nałożyć masę. Ugnieść. Wierzch wyrównać i posmarować roztrzepanym białkiem. Udekorować rozmarynem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).