Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops z mięsa wołowo-wieprzowego z papryką i żółtym serem. Przepis pochodzi z 416. odcinka programu "Ewa gotuje".
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2459
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18040
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5371
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2459
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18040
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5371
Składniki
Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na klarowanym maśle. Odstawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybić 3 całe jajka i 1 żółtko (białko zostawić na później). Wsypać bułkę tartą. Dodać musztardę, przecier oraz majeranek i dobrze wyrobić. Dorzucić podsmażoną paprykę i pokrojony w kosteczkę ser. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać wędzoną paprykę i wymieszać.
Keksówkę wyścielić namoczonym w wodzie papierem do pieczenia. Na dnie umieścić gałązki rozmarynu. Nałożyć masę. Ugnieść. Wierzch wyrównać i posmarować roztrzepanym białkiem. Udekorować rozmarynem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).