Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki drobiowe

Klopsiki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 397 Ocena: 3381

Dodano:

Odsłon: 1501

Inna forma podania mięsa drobiowego. Chętnie zjadana przez najmłodszych. Dzieciom podaje z tartą marchewką i miodem. Starsi wolą kapustę.

Składniki

  • 600 g mięsa drobiowego
  • 2-3 łyżki tartej bułki lub mała bułka namoczona w mleku
  • 1 całe jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki wywaru mięsnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz i przyprawa podlaska do drobiu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować. Obrać z kości i skóry. Wywar zachować, będzie nam potrzebny.
    Cebulę zeszklić na maśle.
    Zmielić razem z bułką i czosnkiem.Połączyć z mielonym mięsem.
    Dodać resztę składników.
    Wyrabiać długo aż masa stanie się gładka i lśniąca.
    Uformować klopsiki i wrzucić na wrzący wywar, w którym gotowało się mięso.
    Gotować 10-15 minut.
    Podałam ze słodką , podduszoną kapustą i ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń