Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowo-śmietanowym.

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowo-śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 462

Dodano:

Odsłon: 239

Aksamitny sos i delikatne mięso,fajne do ziemniaczków,ale i innych dodatków.

Składniki

  • mięso mielone drobiowe 1/2 kg.
  • przecier pomidorowy mały
  • serek topiony
  • sól,pieprz
  • papryka w proszku
  • pomidory suszone [niekoniecznie]
  • majranek szczypta
  • olej do smażenia
  • śmietana 12% 150 ml.
  • bułka tarta do panierki
  • 1/2 szk.wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiam przyprawami i mieszam.Formuję klopsiki,obtaczam w bułce i smażę.

  2. Usmażone przekładam do garnka.Zalewam przecieram i wodą.Doprawiam pieprzem.Gotuję ok.5 min.Serek topiony dodaję do sosu i mieszam do całkowitego rozpuszczenia na wolnym ogniu.Uważam przy tym ,aby nie rozwalić klopsików.

  3. Śmietanę mieszam z odrobiną sosu ,aby się zahartowała i dolewam do garnka.Wszystko gotuję jeszcze z minutkę.Ja do sosu dodaje w trakcie pomidory suszore,które dodają aromatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń