Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alrernatywa dla klasycznych kotletów mielonych.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wszystkie składniki na klopsiki wymieszać w misce i uformować z nich niewielkie kulki.
Na dużej patelni roztopić tłuszcz i usmażyć klopsy z każdej strony. Usmażone klopsy przenieść na talerz.
Na tej samej patelni przygotować sos - rozpuścić masło klarowane/olej. Dodać mąkę i cały czas mieszając podgrzewać ok. 1 minutę.
Dodać rosół/bulion/wodę I gotować 1-2 minuty.
Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem dodać usmażone klopsy, przykryć pokrywką i podgrzewać wszystko przez kolejne 8-10 minut.