Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alrernatywa dla klasycznych kotletów mielonych.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5743
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9552
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5743
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9552
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Składniki
Wszystkie składniki na klopsiki wymieszać w misce i uformować z nich niewielkie kulki.
Na dużej patelni roztopić tłuszcz i usmażyć klopsy z każdej strony. Usmażone klopsy przenieść na talerz.
Na tej samej patelni przygotować sos - rozpuścić masło klarowane/olej. Dodać mąkę i cały czas mieszając podgrzewać ok. 1 minutę.
Dodać rosół/bulion/wodę I gotować 1-2 minuty.
Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem dodać usmażone klopsy, przykryć pokrywką i podgrzewać wszystko przez kolejne 8-10 minut.