Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszke inne klopsiki ale tez smaczne.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29277
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2217
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29277
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2217
Składniki
Do nielonego mięsa dodać drobno posiekana i zeszkloną na tłuszczu cebulę,ryż,starta marchewkę,jajko,zioła,starty ser,sól,pieprz ,chili i szczypiorek,wszystko dokładnie wymieszać
Z tak przygotowanej masy formować klopsiki,opruszyc maką krupcztką i usmażyc na rumiano,gotowe przelozyc do naczynia żaroodpornego,zalac sosem i zapiec
sos:koncentrat rozmieszać z ciepłym rosołem,dodac sok pomidorowy,czosnek,śmietanę,tymianek i cukier do smaku,troszke posolić.
takim sosem zalac klopsiki i zapiekać 15-20 minut w temp. 180 stopni
dpbrze smakują z pieczywem