Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczny obiad na niedzielę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wykonanie sosu greckiego: Warzywa obrać, drobno posiekać razem z cebulą i przełożyć do rondelka . Dodać tłuszcz, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut pod przykryciem
Wykonanie klopsików: Mięso przyrządzić jak na kotlety(wymieszać wszystkie składniki) razem z usmażoną cebulą i namoczoną odciśniętą bułką.
Następnie formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Usmażone klopsiki przełożyć do rondelka z warzywami, dodać koncentrat pomidorowy i dusić powoli przez 10 minut. Potrawę podawać z ziemniakami lub ryżem.