Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczny obiad na niedzielę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 312
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3214
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 601
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 312
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3214
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 601
Składniki
Wykonanie sosu greckiego: Warzywa obrać, drobno posiekać razem z cebulą i przełożyć do rondelka . Dodać tłuszcz, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut pod przykryciem
Wykonanie klopsików: Mięso przyrządzić jak na kotlety(wymieszać wszystkie składniki) razem z usmażoną cebulą i namoczoną odciśniętą bułką.
Następnie formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Usmażone klopsiki przełożyć do rondelka z warzywami, dodać koncentrat pomidorowy i dusić powoli przez 10 minut. Potrawę podawać z ziemniakami lub ryżem.