Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak pyszne mięsne klopsiki w sosie pomidorowym, które rozpływają się w ustach. Proste i sycące danie na obiad dla całej rodziny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Mięso przekładamy do miski i dodajemy jajko,startą na tarce cebulę,sól,pieprz,bułkę tartą i wyrabiamy dokładnie masę.Odstawiamy na 10 min.aby składniki się smakowo połączyły :). Następnie z masy mięsnej formujemy kuleczki o wielkości dużego orzecha włoskiego.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i kładziemy uformowane kuleczki i smażymy z każdej strony przez kilka minut. Kiedy klopsiki się podsmażą wlewamy passatę i dodajemy wszystkie przyprawy.Gotujemy je w tym sosie przez 15 min.Tak przygotowane klopsiki podajemy np.z makaronem,ryżem czy ziemniaczkami :). SMACZNEGO!!!