Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomieszanie swojskich smaków z orientalnym. Kumin który dominuje swym ostrym specyficznym smakiem, ale smak koperku też jest wyczuwalny. Ze względu kumin i czosnek to danie najlepiej smakuje z ryżem. Sos można podprawić słodką śmietanką.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93524
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2634
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1588
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93524
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2634
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1588
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Składniki
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami i wymieszać. Uformować małe kulki i trochę je spłaszczyć i i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu jednej strony. Dodać pomidory z puszki i bulion gotować dalej około 15-20 minut dalej w miarę potrzeby dolewać wodę. Doprawić solą pieprzem.