Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomieszanie swojskich smaków z orientalnym. Kumin który dominuje swym ostrym specyficznym smakiem, ale smak koperku też jest wyczuwalny. Ze względu kumin i czosnek to danie najlepiej smakuje z ryżem. Sos można podprawić słodką śmietanką.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami i wymieszać. Uformować małe kulki i trochę je spłaszczyć i i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu jednej strony. Dodać pomidory z puszki i bulion gotować dalej około 15-20 minut dalej w miarę potrzeby dolewać wodę. Doprawić solą pieprzem.