Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomieszanie swojskich smaków z orientalnym. Kumin który dominuje swym ostrym specyficznym smakiem, ale smak koperku też jest wyczuwalny. Ze względu kumin i czosnek to danie najlepiej smakuje z ryżem. Sos można podprawić słodką śmietanką.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 563
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16840
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 634
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 563
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16840
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 634
Składniki
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa razem z pozostałymi składnikami i wymieszać. Uformować małe kulki i trochę je spłaszczyć i i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu jednej strony. Dodać pomidory z puszki i bulion gotować dalej około 15-20 minut dalej w miarę potrzeby dolewać wodę. Doprawić solą pieprzem.