Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-03-2018
Pyszne azjatyckie danie - klopsiki w lepkim sosie teryiaki podane z ryżem jaśminowym i rześką sałatką z ogórka. To danie Was zachwyci!
iekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Składniki na klopsiki przełożyć do miski i dobrze wymieszać ( najlepiej ręką). Uformować małe kulki. Klopsiki wyłożyć na blachę do pieczenia pokrytą folią lub papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika . Piec ok 30 minut aż się zarumienią ( w połowie pieczenia można przewrócić).
Ugotować ryż i zrobić sałatkę z ogórka ( przepis poniżej).
Sałatka z ogórka:
pokroić ogórki na plasterki. Pozostałe skłądniki zmieszać i zalać nimi ogórki - odstawić do lodówki.
Przygotować sos teryiaki: Wymieszać w garnku sos sojowy, wodę cukier, ocet winny i olej sezamowy- wstawić na mały ogień i gotować kilka minut. W miseczce wymieszać skrobię kukurydzianą z odrobiną wody i dodać do sosu – energicznie zamieszać i gotować 2-3 minuty aż całość zgęstnieje, na końcu dodać ziarna sezamu.
Do przygotowanego sosu dodać upieczone klopsiki i obtoczyć je sosem.
Podawać z ryżem jaśminowym, posypane szczypiorkiem i sałatką z ogórka.
Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej ba...
Odsłon: 17469
Soczysta, z lekko kwaśnym sosem, takie połączenia moja rodzina uwielbia.
Odsłon: 1000
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9573
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9573
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 298
Składniki
iekarnik rozgrzać do 180 stopni. Składniki na klopsiki przełożyć do miski i dobrze wymieszać ( najlepiej ręką). Uformować małe kulki. Klopsiki wyłożyć na blachę do pieczenia pokrytą folią lub papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika . Piec ok 30 minut aż się zarumienią ( w połowie pieczenia można przewrócić). Ugotować ryż i zrobić sałatkę z ogórka ( przepis poniżej).
Sałatka z ogórka: pokroić ogórki na plasterki. Pozostałe skłądniki zmieszać i zalać nimi ogórki - odstawić do lodówki.
Przygotować sos teryiaki: Wymieszać w garnku sos sojowy, wodę cukier, ocet winny i olej sezamowy- wstawić na mały ogień i gotować kilka minut. W miseczce wymieszać skrobię kukurydzianą z odrobiną wody i dodać do sosu – energicznie zamieszać i gotować 2-3 minuty aż całość zgęstnieje, na końcu dodać ziarna sezamu. Do przygotowanego sosu dodać upieczone klopsiki i obtoczyć je sosem. Podawać z ryżem jaśminowym, posypane szczypiorkiem i sałatką z ogórka.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 2
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 32