Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty choć niebagatelny przepis królowej kuchni polskiej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 291
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 291
Składniki
Upieczoną cebulę drobno posiekać. Dodać do mięsa razem z żółtkami, roztopionym masłem, namoczoną bułką, skórką z cytryny, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę, dodać do masy mięsnej, lekko wymieszać. Robić płaskie klopsiki, obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć na dno garnka i zalać rosołem, tak, by je tylko przykrył. Do sosu dodać łyżkę masła, dwa plasterki cytryny, kapary, pół szklanki białego wina i ewentualnie odrobinę cukru pudru. Gotować ok. 30 minut. Sos będzie rzadki, klarowny. By go zagęścić można dodać jak radzi Ćwierczakiewiczowa bułki tartej lub tradycyjnie mąki.