Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pomidorowym. Idealne danie dla tych, którzy uwielbiają ryby ale nie radzą sobie z ośćmi.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Kupiłam sporego amura, jego mięso jest bardzo smaczne. Rybę trzeba oczyścić i oskrobać z łusek. Rybę można podzielić na filety i lekko ugotować w osolonej wodzie.- 15 minut. Woda się przyda do sosu.
Prawie ugotowane mięso łatwo obrać z ości.
Mięso z ryby trzeba zmalaksować lub bardzo rozdrobnić widelcem. Do smaku można dodać typowe dodatki do mięsa mielonego. Startą na drobnym oczku cebulę, czosnek, kawałek cukinii dla wilgotności. Jeszcze sól, pieprz, miałam suszony koperek. jajo i bułka tarta. Masę trzeba wyrobić i najlepiej odstawić do stężenia.
Uformowane klopsiki obtacza się w mące- jeśli mają być gotowane w sosie. A w bułce tartej jeśli mają występować solo. Klopsiki się obsmaża na rumiano. podlewa bulionem z gotowania ryby i sosem pomidorowym. Po 10 minutach sos się jeszcze doprawia pieprzem i solą - jeśli trzeba. Sos sam zgęstniał, więc nie musiałam go zagęszczać.
Smacznego :)