Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z białej kiełbasy

Klopsiki z białej kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18890

Dodano:

Odsłon: 850

Prosty przepis na smaczne klopsiki.

Składniki

  • Biała kiełbasa 30 dag
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Passata pomidorowa ½ litra
  • Oliwa 2 łyżki
  • Bulion warzywny ½ litra
  • Gruby makaron 1 opakowanie
  • Starty parmezan ½ szklanki
  • Świeże zioła
  • Mąka do oprószenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsiki z białej kiełbasy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i zahartować. Kiełbasę obrać ze skórki, zmielić, wymieszać z natką pietruszki, jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku. Z przygotowanej masy formować klopsiki, oprószyć mąką. Cebulę posiekać i przysmażyć na oliwie z dodatkiem chili . Zalać passatą, bulionem, zgotować, włożyć klopsiki i gotować bardzo powoli przez 15 minut. Następnie wyłożyć na talerze makaron, polać sosem i wyłożyć klopsiki. Ozdobić ziołami i podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń