Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i soczyste klopsiki, otulone pysznym kremowym sosem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Włóż do garnka. Zalej wodą. Gotuj według instrukcji na opakowaniu . Odcedź na sitku. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. 1 cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę. Drugą pokrój w piórka. Do mięsa dodaj kaszę, jajko, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny i cebulę pokrojoną w kostkę. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj słodką paprykę, kmin. Dopraw solą i pieprzem. Masę wyrób ręką. Formuj małe klopsiki. Wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż do czasu aż klopsy się ładnie zarumienią. Wlej 2 szklanki wody. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Zabiel mlekiem. Dodaj cynamon, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.