Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki na sposób szwedzki z mięsem najlepiej mieszanym wieprzowo - wołowym i ryżem Gotowane w bulionie przyprawione śmietanką i zabarwione paroma kroplami barwnika do sosów które nadaje mu lekko brązowy kolor. Pulchne i smaczne smakują dobrze jak wszystkie mielone z ryżem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2841
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1344
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2841
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1344
Składniki
Do mięsa dodać ryż i bułkę tartą i mąkę. Drobno posiekaną cebulę przysmażyć na złoty kolor dodać do farsz wbić jajko i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Farsz nie powinien być za rzadki, zrobić z nich kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przysmażyć je krótko na maśle przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać śmietankę doprawić solą i pieprzem.