Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki na sposób szwedzki z mięsem najlepiej mieszanym wieprzowo - wołowym i ryżem Gotowane w bulionie przyprawione śmietanką i zabarwione paroma kroplami barwnika do sosów które nadaje mu lekko brązowy kolor. Pulchne i smaczne smakują dobrze jak wszystkie mielone z ryżem.
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 148
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5845
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 131
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 148
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5845
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 131
Składniki
Do mięsa dodać ryż i bułkę tartą i mąkę. Drobno posiekaną cebulę przysmażyć na złoty kolor dodać do farsz wbić jajko i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Farsz nie powinien być za rzadki, zrobić z nich kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przysmażyć je krótko na maśle przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać śmietankę doprawić solą i pieprzem.