Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki na sposób szwedzki z mięsem najlepiej mieszanym wieprzowo - wołowym i ryżem Gotowane w bulionie przyprawione śmietanką i zabarwione paroma kroplami barwnika do sosów które nadaje mu lekko brązowy kolor. Pulchne i smaczne smakują dobrze jak wszystkie mielone z ryżem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Do mięsa dodać ryż i bułkę tartą i mąkę. Drobno posiekaną cebulę przysmażyć na złoty kolor dodać do farsz wbić jajko i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Farsz nie powinien być za rzadki, zrobić z nich kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przysmażyć je krótko na maśle przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać śmietankę doprawić solą i pieprzem.