Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na obiad lub "wynos" /np. do pracy/. Klopsiki podane na ciepło będą w sobie kryć płynną niespodziankę w postaci rozlewającego się sera. W wersji na zimno mozzarella będzie równie smaczna. Prosta sałatka pomidorowo-paprykowa sprawdzi się również z innymi dodatkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Składniki
Przygotowujemy klopsiki: bułkę namaczamy w mleku i odstawiamy na kwadrans. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,czosnkiem granulowanym i papryką. Dokładnie wyrabiamy. Mozzarellę kroimy w kostkę lub używamy sera w formie małych kuleczek. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, w środek których wkładamy mozzarellę. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Sałatka: sos sałatkowy paprykowo - ziołowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu: mieszamy z olejem i wodą. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy pomidorki koktajlowe /możemy je obrać ze skórki ale zostawiamy w całości/ i sos paprykowo-ziołowy i mieszamy. Fajnie jeśli sałatka ma czas chwilę odstać by smaki się przegryzły. Klopsiki podajemy w wersji na gorąco lub na zimno w połączeniu z sałatką.