Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na obiad lub "wynos" /np. do pracy/. Klopsiki podane na ciepło będą w sobie kryć płynną niespodziankę w postaci rozlewającego się sera. W wersji na zimno mozzarella będzie równie smaczna. Prosta sałatka pomidorowo-paprykowa sprawdzi się również z innymi dodatkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25397
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2499
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1271
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25397
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2499
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1271
Składniki
Przygotowujemy klopsiki: bułkę namaczamy w mleku i odstawiamy na kwadrans. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,czosnkiem granulowanym i papryką. Dokładnie wyrabiamy. Mozzarellę kroimy w kostkę lub używamy sera w formie małych kuleczek. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, w środek których wkładamy mozzarellę. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Sałatka: sos sałatkowy paprykowo - ziołowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu: mieszamy z olejem i wodą. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy pomidorki koktajlowe /możemy je obrać ze skórki ale zostawiamy w całości/ i sos paprykowo-ziołowy i mieszamy. Fajnie jeśli sałatka ma czas chwilę odstać by smaki się przegryzły. Klopsiki podajemy w wersji na gorąco lub na zimno w połączeniu z sałatką.