Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na obiad lub "wynos" /np. do pracy/. Klopsiki podane na ciepło będą w sobie kryć płynną niespodziankę w postaci rozlewającego się sera. W wersji na zimno mozzarella będzie równie smaczna. Prosta sałatka pomidorowo-paprykowa sprawdzi się również z innymi dodatkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117432
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3041
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1782
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1384
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117432
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3041
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1782
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1384
Składniki
Przygotowujemy klopsiki: bułkę namaczamy w mleku i odstawiamy na kwadrans. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,czosnkiem granulowanym i papryką. Dokładnie wyrabiamy. Mozzarellę kroimy w kostkę lub używamy sera w formie małych kuleczek. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, w środek których wkładamy mozzarellę. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Sałatka: sos sałatkowy paprykowo - ziołowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu: mieszamy z olejem i wodą. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy pomidorki koktajlowe /możemy je obrać ze skórki ale zostawiamy w całości/ i sos paprykowo-ziołowy i mieszamy. Fajnie jeśli sałatka ma czas chwilę odstać by smaki się przegryzły. Klopsiki podajemy w wersji na gorąco lub na zimno w połączeniu z sałatką.