Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z ziołami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2426
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2426
Składniki
Do mięsa dodaj bułkę tartą, posiekane zioła, jajko, przypraw masę i wymieszaj. Uformuj maleńkie pulpeciki i obsmaż na oleju na złoty kolor. Przełóż do rondla.
Pozostałe dwie cebule obierz, posiekaj i włóż do garnka z pulpecikami. Dodaj pomidory razem z zalewą. Wsyp szczyptę soli, pieprzu, cukru oraz suszoną bazylię. Duś potrawę około 10-15 minut. Jeszcze raz przypraw do smaku.
Makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, rozłóż na talerzach, polej go sosem z pulpecikami. Udekoruj listkami bazylii.
Porcje 5 60 min Cena 1,70 zł Kalorie 430 kcalŹródło: Takie jest życie