Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste klopsiki doskonale nadają się na jesienny obiad dla całej rodziny. Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 662
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 662
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Kapustę przełożyć do garnka z podsmażoną na maśle, drobno pokrojoną cebulą. Podlać odrobiną wody. Dodać kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Wymieszać. Przykryć i gotować przez 20 minut.
Mięso mielone przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na maśle i dodać do wieprzowiny. Wybić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Dłonie zwilżyć i uformować klopsiki.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać trochę wody z gotującej się kapusty, rozprowadzić i przelać do garnka. Dodać przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na kapuście ułożyć klopsiki. Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C.