Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste klopsiki z warzywami - doskanałe na rodzinny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Mozzarellę pokroić w kostkę. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dodać jajko i namoczoną bułkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować średniej wielkości klopsiki.
Brokuł rozebrać na małe cząstki i obgotować przez około 2 minuty. Cukinię pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych otworach. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsiki z każdej strony. Odłożyć na talerz. Do pozostałego po śmażeniu tłuszczu dodać cebulę. Smażyć przez około 2 minuty. Dodać marchew, smażyć około 3 minuty. Następnie dodać cukinię, smażyć 4 minuty. Na koniec dodać brokuł, podsmażać jeszcze przez 1 minutę.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażone warzywa, klopsiki. Zalać śmietaną wymieszaną z 3 łyżkami fixu. Posypać utartym, żółtym serem. Piec około 15 minut.