Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste klopsiki z warzywami - doskanałe na rodzinny obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4229
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4229
Składniki
Mozzarellę pokroić w kostkę. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dodać jajko i namoczoną bułkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować średniej wielkości klopsiki.
Brokuł rozebrać na małe cząstki i obgotować przez około 2 minuty. Cukinię pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych otworach. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsiki z każdej strony. Odłożyć na talerz. Do pozostałego po śmażeniu tłuszczu dodać cebulę. Smażyć przez około 2 minuty. Dodać marchew, smażyć około 3 minuty. Następnie dodać cukinię, smażyć 4 minuty. Na koniec dodać brokuł, podsmażać jeszcze przez 1 minutę.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażone warzywa, klopsiki. Zalać śmietaną wymieszaną z 3 łyżkami fixu. Posypać utartym, żółtym serem. Piec około 15 minut.