Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klopsiki z wołowiny nadziewane serem feta z dużą ilością pietruszki. bardzo smaczna propozycja podania poczciwych mielonych. polecam :-)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8052
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1487
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8052
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1487
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić dosyć drobno, zeszklić na odrobinie oleju. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, jogurt naturalny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i słodką papryką. Dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki na ok. 30 min. Ser feta pokruszyć, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać, formując podłużne kefty. (u mnie wyszło 6 szt.) Obsmażyć krótko na oleju ze wszystkich stron na dużym ogniu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w temp. 200 stopni ok. 20-25 min. Smacznego :-)