Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia mielonych? To jest proste i najszybciej wykonane danie mięsne na obiad. Jedzą je czętnie dzieci i dorośli. U mnie są uwielbiane przez domowników i szybko znikają.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 106
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 411
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2844
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 106
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 411
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2844
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kształtujemy okrągłe, lekko spłaszczone, odpowiadające nam wielkością klopsy, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.