Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia mielonych? To jest proste i najszybciej wykonane danie mięsne na obiad. Jedzą je czętnie dzieci i dorośli. U mnie są uwielbiane przez domowników i szybko znikają.
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 3882
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 274
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 278
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 71
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1480
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 3882
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 274
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 278
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 71
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1480
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kształtujemy okrągłe, lekko spłaszczone, odpowiadające nam wielkością klopsy, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.