Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia mielonych? To jest proste i najszybciej wykonane danie mięsne na obiad. Jedzą je czętnie dzieci i dorośli. U mnie są uwielbiane przez domowników i szybko znikają.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kształtujemy okrągłe, lekko spłaszczone, odpowiadające nam wielkością klopsy, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.