Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia mielonych? To jest proste i najszybciej wykonane danie mięsne na obiad. Jedzą je czętnie dzieci i dorośli. U mnie są uwielbiane przez domowników i szybko znikają.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 776
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12604
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 776
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12604
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kształtujemy okrągłe, lekko spłaszczone, odpowiadające nam wielkością klopsy, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.