Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, wilgotne klopsy. pyszny pomysł na przemycenie warzyw dla niejadków :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć. Cukinie porządnie umyć, pokroić na dosyć małą kostkę (nie obierałam ze skóry) i dodać do cebuli i czosnku, dusić aż cukinie lekko zmięknie (nie rozgotować), przestudzić. Mięso wyrobić z pozostałymi składnikami, dodać przestudzoną cukinię z cebulą i czosnkiem, wymieszać. Formować klopsy i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Smacznego :-)