Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy mielone z cukinią i bazylią

Klopsy mielone z cukinią i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10244

Dodano:

Odsłon: 8839

smaczne, puszyste, wilgotne klopsy. pyszny pomysł na przemycenie warzyw dla niejadków :-)

Składniki

  • Mięso mielone (u mnie z indyka) 50 dag
  • jajko 1
  • cebula 1 duża
  • czosnek 2 ząbki
  • cukinia 1 średnia
  • sól, pieprz
  • bazylia świeża kilka listków
  • bułka tarta
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć. Cukinie porządnie umyć, pokroić na dosyć małą kostkę (nie obierałam ze skóry) i dodać do cebuli i czosnku, dusić aż cukinie lekko zmięknie (nie rozgotować), przestudzić. Mięso wyrobić z pozostałymi składnikami, dodać przestudzoną cukinię z cebulą i czosnkiem, wymieszać. Formować klopsy i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń