Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, zdrowsza wariacja na temat poczciwych mielonych :-). bez jajka i bułki za to z płatkami owsianymi. klopsy są soczyste, mięciutkie, smaczne, polecam :-)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 14
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 26
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 139
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 14
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 26
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 139
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Składniki
Płatki zalać wrzącą wodą. Odstawić aby nasiąkły i zmiękły. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć do zeszklenia, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory, przestudzoną cebulę i płatki owsiane, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Z mięsa formować klopsy, lekko spłaszczając i smażyć je na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)