Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, zdrowsza wariacja na temat poczciwych mielonych :-). bez jajka i bułki za to z płatkami owsianymi. klopsy są soczyste, mięciutkie, smaczne, polecam :-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1860
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1607
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2124
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1860
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1607
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2124
Składniki
Płatki zalać wrzącą wodą. Odstawić aby nasiąkły i zmiękły. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć do zeszklenia, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory, przestudzoną cebulę i płatki owsiane, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Z mięsa formować klopsy, lekko spłaszczając i smażyć je na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)