Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy w cieście chlebowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj w misce z 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę. Drożdże rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dokładnie wyrób.
Ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do wyrośniętego ciasta i ponownie zagnieć.
Mięso wymieszaj z jajkiem i tartą bułką. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, miodem i sosem tabasco. Wymieszaj. Uformuj owalną pieczeń.
Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Ułóż na nim mięso. Owiń je ciastem. Mocno zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225oC.
Po 10 minutach wierzch pieczeni posmaruj wodą. Zmniejsz temperaturę do 200oC i piecz dalej ok. 45 minut. Pieczeń podawaj np. z podsmażonymi warzywami.Źródło: Naj