Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy w sosie musztardowym

Klopsy w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2740

Dodano:

Odsłon: 6652

Znakomity obiad dla osób lubiące klopsy w sosie:)

Składniki

  • klopsy, 0,5kg
  • woda, 750ml
  • cebula, 1szt
  • czosnek, 2szt
  • marchew, 1szt
  • kostka rosołowa, 1szt
  • degusta, do smaku
  • seler, kawałek
  • pieruszka (korzeń), pół
  • musztarda, 2 łyżki
  • mąka, 2 łyżki
  • mleko, około 5 łyżek
  • śmietana, 5 łyżek
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Klopsy w sosie musztardowym

Przygotowanie

  1. Usmażyć klopsy. Przełożyć do garnka wlać wodą dodać cebulę w kostkę i resztę warzyw startych na tarce o małych oczkach. Gotować na wolnym ogniu do momentu miękkich warzyw i przyprawiamy. Gdy warzywa będą miękkie dodać musztardę,zaprawkę ( mąka+ mleko) i zagotować . Po zagotowaniu i ostygnięciu dodajemy śmietanę. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń