Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsy z indyka na jarzynce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Marchewki obierz, potnij w plasterki. Majeranek opłucz, poodrywaj listki. Tosty namocz, odciśnij. Cebule obierz, jedną posiekaj, a drugą pokrój w cienkie plasterki.
Posiekaną cebulę dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dołóż tosty, koncentrat pomidorowy i 1/2 majeranku. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób.
Z masy uformuj klopsiki. Usmaż je na oleju. Zdejmij. Na tej samej patelni rozgrzej masło. Włóż kapustę, marchew, resztę cebuli i majeranku. Duś 20 minut. Przypraw solą i pieprzem. Pod koniec włóż klopsy.Źródło: Tina