Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy z mięsa z uda kurczaka z porem

Przepis dnia 2016-08-06
Klopsy z mięsa z uda kurczaka z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4886

Dodano:

Odsłon: 38529

Proste składniki, a niebywałe i bardzo pomysłowe danie. Z pewnością zaskoczy waszych domowników i gości :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsy z mięsa z uda kurczaka z porem

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić je na kawałki, doprawić solą i pieprzem.

  2. Por umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki.

  3. W misce zmieszać mięso z porem, wbić jajka i dodać 4-5 łyżek bułki tartej (wedle uznania), wszystko dokładnie wymieszać. Przy pomocy pozostałej bułki tartej formować klopsy.

  4. Gotowe klopsy smażyć na rozgrzanym oleju, ok 7-8 minut z każdej strony.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń