Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-08-2016
Proste składniki, a niebywałe i bardzo pomysłowe danie. Z pewnością zaskoczy waszych domowników i gości :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić je na kawałki, doprawić solą i pieprzem.
Por umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki.
W misce zmieszać mięso z porem, wbić jajka i dodać 4-5 łyżek bułki tartej (wedle uznania), wszystko dokładnie wymieszać. Przy pomocy pozostałej bułki tartej formować klopsy.
Gotowe klopsy smażyć na rozgrzanym oleju, ok 7-8 minut z każdej strony.
Smacznego :)