Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie mięsa mielonego i warzyw. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać i wrzucić do miski z mięsem. Dodać żółtko oraz posiekane listki kolendry. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, następnie dobrze wyrobić.
Gdy masa zacznie odchodzić od miski zwilżyć dłonie i ulepić klopsy wielkości orzecha włoskiego.
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Ułożyć „na sztorc” w natłuszczonej formie wraz z pulpetami – w taki sposób, żeby klopsiki nie stykały się ze sobą (przekładamy je kartoflami).
Pomidory przyprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć na klopsy z ziemniakami.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po tym czasie na zapiekankę zetrzeć mozzarellę i ponownie włożyć do piecyka na kolejne ½ godziny. Udekorować pędami groszku.
Wyjątkowo aromatyczna i prosta przekąska inspirowana kuchnią Ameryki Południo...
Odsłon: 722
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 6666
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 116
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 116
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 42
Składniki
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać i wrzucić do miski z mięsem. Dodać żółtko oraz posiekane listki kolendry. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, następnie dobrze wyrobić.
Gdy masa zacznie odchodzić od miski zwilżyć dłonie i ulepić klopsy wielkości orzecha włoskiego.
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Ułożyć „na sztorc” w natłuszczonej formie wraz z pulpetami – w taki sposób, żeby klopsiki nie stykały się ze sobą (przekładamy je kartoflami).
Pomidory przyprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć na klopsy z ziemniakami.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po tym czasie na zapiekankę zetrzeć mozzarellę i ponownie włożyć do piecyka na kolejne ½ godziny. Udekorować pędami groszku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Dania główne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Dania główne
Tortilla z falafelem
Pieczony morszczuk w warzywach
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 2
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33