Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsny sycący obiad.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4459
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12680
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4459
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12680
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora oczyścić, umyć i pokroić na kawałki, na ćwierć plasterki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebule i pora. Dodać do smaku sól i pieprz. Przestudzić. Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę, albo dobrze ubić. Do przestudzonych ziemniaków dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i zrobić grube wałki. Wałki podzielić na 4 części i z każdej części robić mały placek. Nakładać farsz cebulowo-porowy i zalepiać. Robić zgrabne kule. Do wyczerpania składników. Kluski wkładać do gotującej się osolonej wody. Gotować aż kluski wypłyną. Wyłowić łyżką cedzakową. Na patelni stopić łyżkę masła. Dodać obrane i pokrojone na części jabłko i żurawinę. Chwilę smażyć. Dodać łyżkę miodu. Kluski podawać ciepłe z jabłuszkiem i żurawiną. Smacznego.