Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smakują polane roztopionym masłem lub z kleksem śmietany.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1517
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4716
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7257
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1517
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4716
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7257
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj jogurt oraz sól i wymieszaj. Dodaj posiekany koperek, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj. Nie mieszaj ciasta zbyt długo, bo uwolniony gluten spowoduje ze kluseczki będą twarde . Ciasto powinno spływać swobodnie z łyżki. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.
W garnku zagotuj wodę z solą, na łyżkę nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzącej wody, gdy włożysz całe ciasto gotuj około 2 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj z roztopionym masłem lub kleksem śmietany.