Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smakują polane roztopionym masłem lub z kleksem śmietany.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 896
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1817
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 896
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1817
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6354
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj jogurt oraz sól i wymieszaj. Dodaj posiekany koperek, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj. Nie mieszaj ciasta zbyt długo, bo uwolniony gluten spowoduje ze kluseczki będą twarde . Ciasto powinno spływać swobodnie z łyżki. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.
W garnku zagotuj wodę z solą, na łyżkę nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzącej wody, gdy włożysz całe ciasto gotuj około 2 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj z roztopionym masłem lub kleksem śmietany.