Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kluseczki, które możemy przygotować błyskawicznie. Smakiem zbliżone do klusek leniwych, które uwielbiam. Przepis wypatrzony na portalu Smaker.pl u użytkowniczki Basiliana.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6282
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9159
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8859
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6282
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9159
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8859
Składniki
W garnku mieszamy serek homogenizowany z jajkami i szczyptą soli. Do mieszania użyłam trzepaczki rózgowej. Do jednolitej, płynnej masy stopniowo dodajemy makę. Całość nadal mieszamy trzepaczka rózgową. Pod koniec, gdy ciasto jest już dość gęste, możemy go chwilkę przemieszać za pomocą zwykłej łyżki. W ten sposób uratujemy trzepaczkę przed pęknięciem. Mamy już ciasto, którego przygotowanie nie zajęło nam więcej niż 10 minut. Teraz do dużego garnka wlewamy 1.5 litra wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Na gotujacą wodę wrzucamy kluseczki, nabierając małą porcję ciasta na łyżkę i zsuwając ją do wody za pomocą drugiej łyżki. Kluseczki gotujemy 3- 4 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane podajemy polane zrumienioną na maśle bułką tartą i posypane cukrem. Smacznego.