Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kluseczki, które możemy przygotować błyskawicznie. Smakiem zbliżone do klusek leniwych, które uwielbiam. Przepis wypatrzony na portalu Smaker.pl u użytkowniczki Basiliana.
W garnku mieszamy serek homogenizowany z jajkami i szczyptą soli. Do mieszania użyłam trzepaczki rózgowej. Do jednolitej, płynnej masy stopniowo dodajemy makę. Całość nadal mieszamy trzepaczka rózgową. Pod koniec, gdy ciasto jest już dość gęste, możemy go chwilkę przemieszać za pomocą zwykłej łyżki.
W ten sposób uratujemy trzepaczkę przed pęknięciem.
Mamy już ciasto, którego przygotowanie nie zajęło nam więcej niż 10 minut.
Teraz do dużego garnka wlewamy 1.5 litra wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Na gotujacą wodę wrzucamy kluseczki, nabierając małą porcję ciasta na łyżkę i zsuwając ją do
wody za pomocą drugiej łyżki.
Kluseczki gotujemy 3- 4 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.
Ugotowane podajemy polane zrumienioną na maśle bułką tartą i posypane cukrem.
Smacznego.
Przepis dnia
Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutki...
Odsłon: 23047
Pączusie są bardzo smaczne, pulchniutkie i ekspresowe w wykonaniu. Po usmażen...
Odsłon: 9005
Znacie serek philadelphia? Jeden z najlepszych serków do smarowania na kanapk...
Odsłon: 2953
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 124
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 30
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 44
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 124
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 30
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 44
Składniki
W garnku mieszamy serek homogenizowany z jajkami i szczyptą soli. Do mieszania użyłam trzepaczki rózgowej. Do jednolitej, płynnej masy stopniowo dodajemy makę. Całość nadal mieszamy trzepaczka rózgową. Pod koniec, gdy ciasto jest już dość gęste, możemy go chwilkę przemieszać za pomocą zwykłej łyżki. W ten sposób uratujemy trzepaczkę przed pęknięciem. Mamy już ciasto, którego przygotowanie nie zajęło nam więcej niż 10 minut. Teraz do dużego garnka wlewamy 1.5 litra wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Na gotujacą wodę wrzucamy kluseczki, nabierając małą porcję ciasta na łyżkę i zsuwając ją do wody za pomocą drugiej łyżki. Kluseczki gotujemy 3- 4 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane podajemy polane zrumienioną na maśle bułką tartą i posypane cukrem. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Dania główne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Dania główne
Tortilla z falafelem
Pieczony morszczuk w warzywach
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 6
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33