Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kluseczki, które możemy przygotować błyskawicznie. Smakiem zbliżone do klusek leniwych, które uwielbiam. Przepis wypatrzony na portalu Smaker.pl u użytkowniczki Basiliana.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Składniki
W garnku mieszamy serek homogenizowany z jajkami i szczyptą soli. Do mieszania użyłam trzepaczki rózgowej. Do jednolitej, płynnej masy stopniowo dodajemy makę. Całość nadal mieszamy trzepaczka rózgową. Pod koniec, gdy ciasto jest już dość gęste, możemy go chwilkę przemieszać za pomocą zwykłej łyżki. W ten sposób uratujemy trzepaczkę przed pęknięciem. Mamy już ciasto, którego przygotowanie nie zajęło nam więcej niż 10 minut. Teraz do dużego garnka wlewamy 1.5 litra wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Na gotujacą wodę wrzucamy kluseczki, nabierając małą porcję ciasta na łyżkę i zsuwając ją do wody za pomocą drugiej łyżki. Kluseczki gotujemy 3- 4 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane podajemy polane zrumienioną na maśle bułką tartą i posypane cukrem. Smacznego.