Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarogowe kluseczki ze sporą dawką koperku i smakowitym posmakiem czosnku, świetne same i jako dodatek na przykład do obiadu.
Garnek, miska, łyżka cedzakowa.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3211
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 658
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3211
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 658
Składniki
Do miski przełożyć twaróg, wbić jajko i przesypać mąkę. Koperek posiekać (miałam świeży koperek, ale można dać mrożony lub suszony), czosnek rozdrobnić dowolnym sposobem (posiekałam nożem). Rozdrobniony koperek z czosnkiem dodać do składników wcześniej umieszczonych w misce. Wszystko posolić i doprawić granulowanym czosnkiem (jak się nie przepada można pominąć). Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Stolnicę, tacę lub blat (to na czym będziemy formować kluski) podsypać mąka. Do garnka wlać wodę i kilka chlustnięć oleju, posolić i nastawić wodę na gotowanie. Z zagniecionego ciasta odrywać porcje, rolować wałeczki i dzielić je, porcjować na kluski. Gdy woda w garnku się zagotuje zmniejszyć nieco temperaturę, wkładać partiami kluski, po kilka klusków, lekko je przemieszać. Jak kluski wypłyną na powierzchnię wody, będą się unosić na wodzie to znaczy że już są gotowe i można je wyławiać najlepiej łyżką cedzakową.