Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski leniwe z mięsem, cukinią i ryżem to fajna propozycja na szybki obiad. Polecam wypróbowanie przepisu.
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Składniki
Ciasto; Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy olej i gorącą wodę. Zagniatamy ciasto.
Farsz; Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, ryż i przyprawy. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Dzielimy na równe kwadraty (mniej więcej 6cmx6cm). Układamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi tworząc łódeczkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju. Układamy łódeczki. Wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu 25-30 minut. Smacznego ;)