Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrzymać coś nie coś sosu. Są mięciutkie , pulchne ,po prostu smaczne. Polecam
miska, praska, garnek , łyżka
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
czas przygotowania 60 minut to czas razem z gotowaniem ziemniaków. Ziemniaki obieramy , płuczemy i gotujemy , po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy ją odkładając na bok. Następnie ziemniaczki przeciskamy przez prask , lekko przestudzamy , dodajemy soli do smaku. Ziemniaczki równamy dzieląc ciasto na 4cześci, jedną część wyciągamy i kładziemy na reszcie ziemniaczków , a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną . Całość dokładnie wyrabiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków . Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski, robiąc palcem na środku dziurkę. Smacznego.
Kluski gotowe do podania.