Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrzymać coś nie coś sosu. Są mięciutkie , pulchne ,po prostu smaczne. Polecam
miska, praska, garnek , łyżka
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4714
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4706
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44503
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 225
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4714
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4706
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44503
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 225
Składniki
czas przygotowania 60 minut to czas razem z gotowaniem ziemniaków. Ziemniaki obieramy , płuczemy i gotujemy , po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy ją odkładając na bok. Następnie ziemniaczki przeciskamy przez prask , lekko przestudzamy , dodajemy soli do smaku. Ziemniaczki równamy dzieląc ciasto na 4cześci, jedną część wyciągamy i kładziemy na reszcie ziemniaczków , a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną . Całość dokładnie wyrabiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków . Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski, robiąc palcem na środku dziurkę. Smacznego.
Kluski gotowe do podania.