Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrzymać coś nie coś sosu. Są mięciutkie , pulchne ,po prostu smaczne. Polecam
miska, praska, garnek , łyżka
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2241
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26883
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26972
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2241
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26883
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26972
Składniki
czas przygotowania 60 minut to czas razem z gotowaniem ziemniaków. Ziemniaki obieramy , płuczemy i gotujemy , po ugotowaniu odlewamy wodę i zostawiamy ją odkładając na bok. Następnie ziemniaczki przeciskamy przez prask , lekko przestudzamy , dodajemy soli do smaku. Ziemniaczki równamy dzieląc ciasto na 4cześci, jedną część wyciągamy i kładziemy na reszcie ziemniaczków , a w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną . Całość dokładnie wyrabiamy dolewając 1/2 szklanki odlanej wody z gotowanych ziemniaczków . Dobrze wyrabiamy ciasto i formujemy kluski, robiąc palcem na środku dziurkę. Smacznego.
Kluski gotowe do podania.