Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ziemniaki więc postanowiłam je wykorzystać i przygotowałam z nich kluski śląskie w kształcie kopytek. Jak to mówię nic się nie marnuje.
praska, miska, nóż, garnek, deska do krojenia, łyżka cedzakowa,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36968
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36968
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski. Wyrównać powierzchnię. Ciasto podzielić na 4 równe części , jedną część wyjąć a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać, dodać jajko i soli do smaku, ponownie wymieszać. Z masy uformować wałek i pod skosem kroić niewielkie kluski czyli kopytka. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Do gotującej wody porcjami wrzucać kluski i gotować od chili wypłynięcia na powierzchnię wody od 3 - 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Smacznego.
Przygotowanie klusek.
Kluski po ugotowaniu gotowe do spożycia.