Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może połączenie sera i klusek nie jest mega fit, i to nigdy nie było naszym priorytetem. Po prostu jemy to, co lubimy, szanujemy smaki, łączymy. Kochamy produkty, nie lubimy ich marnowania. Często używamy, które akurat mamy pod ręką w lodówce.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6951
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5250
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2359
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6951
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5250
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2359
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę, dokładnie wyrabiamy z mąką. Następnie formujemy kulki (rozmiar dowolny), spłaszczamy i robimy „wkląsk” palcem w środku każdej kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Odcedzamy i podajemy z sosem. Mięso oczyszczamy, usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy razem z posiekaną cebulą, do momentu zrumienienia mięsa. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ser. Cały czas mieszając rozpuszczamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Całość zagęszczamy mąką rozpuszczaną w 100 ml zimnej wody. Do smaku doprawiamy pieprzem. Po połączeniu klusek i mięsnego sosu, posypujemy posiekaną natką.