Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może połączenie sera i klusek nie jest mega fit, i to nigdy nie było naszym priorytetem. Po prostu jemy to, co lubimy, szanujemy smaki, łączymy. Kochamy produkty, nie lubimy ich marnowania. Często używamy, które akurat mamy pod ręką w lodówce.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15119
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45380
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15119
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45380
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę, dokładnie wyrabiamy z mąką. Następnie formujemy kulki (rozmiar dowolny), spłaszczamy i robimy „wkląsk” palcem w środku każdej kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Odcedzamy i podajemy z sosem. Mięso oczyszczamy, usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy razem z posiekaną cebulą, do momentu zrumienienia mięsa. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ser. Cały czas mieszając rozpuszczamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Całość zagęszczamy mąką rozpuszczaną w 100 ml zimnej wody. Do smaku doprawiamy pieprzem. Po połączeniu klusek i mięsnego sosu, posypujemy posiekaną natką.