Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszne śląskie kluski z młodych ziemniaków. Kluski w kształcie kopytek w towarzystwie pieczonego kurczaka i białej zasmażanej z boczkiem kapusty.
garnek, praska do ziemniaków, łyżka,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4573
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8038
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3052
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 647
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4573
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8038
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3052
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 647
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, odłożyć do lekkiego przestygnięcia. Następnie ugnieść ręką i podzielić na 4 części. Jedną czwartą wyjąć i położyć na pozostałe ziemniaki , a w puste miejsce wsypać skrobię ziemniaczaną tyle ile się zmieści w miejsce puste , dodać jajko i soli do smaku wymieszać. Z ciasta formować wałki i kroić pod skosem 1,5 cm kluski. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować 4 - 5 minut. od momentu wypłynięcia.
Danie gotowe do podania.