Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszne śląskie kluski z młodych ziemniaków. Kluski w kształcie kopytek w towarzystwie pieczonego kurczaka i białej zasmażanej z boczkiem kapusty.
garnek, praska do ziemniaków, łyżka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, odłożyć do lekkiego przestygnięcia. Następnie ugnieść ręką i podzielić na 4 części. Jedną czwartą wyjąć i położyć na pozostałe ziemniaki , a w puste miejsce wsypać skrobię ziemniaczaną tyle ile się zmieści w miejsce puste , dodać jajko i soli do smaku wymieszać. Z ciasta formować wałki i kroić pod skosem 1,5 cm kluski. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować 4 - 5 minut. od momentu wypłynięcia.
Danie gotowe do podania.