Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszne śląskie kluski z młodych ziemniaków. Kluski w kształcie kopytek w towarzystwie pieczonego kurczaka i białej zasmażanej z boczkiem kapusty.
garnek, praska do ziemniaków, łyżka,
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1391
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 546
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1926
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1391
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 546
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1926
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, odłożyć do lekkiego przestygnięcia. Następnie ugnieść ręką i podzielić na 4 części. Jedną czwartą wyjąć i położyć na pozostałe ziemniaki , a w puste miejsce wsypać skrobię ziemniaczaną tyle ile się zmieści w miejsce puste , dodać jajko i soli do smaku wymieszać. Z ciasta formować wałki i kroić pod skosem 1,5 cm kluski. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować 4 - 5 minut. od momentu wypłynięcia.
Danie gotowe do podania.