Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszne śląskie kluski z młodych ziemniaków. Kluski w kształcie kopytek w towarzystwie pieczonego kurczaka i białej zasmażanej z boczkiem kapusty.
garnek, praska do ziemniaków, łyżka,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6032
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8478
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6032
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8478
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, odłożyć do lekkiego przestygnięcia. Następnie ugnieść ręką i podzielić na 4 części. Jedną czwartą wyjąć i położyć na pozostałe ziemniaki , a w puste miejsce wsypać skrobię ziemniaczaną tyle ile się zmieści w miejsce puste , dodać jajko i soli do smaku wymieszać. Z ciasta formować wałki i kroić pod skosem 1,5 cm kluski. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować 4 - 5 minut. od momentu wypłynięcia.
Danie gotowe do podania.