Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny produkt, który próbujemy. Kluski wyszły rewelacyjne <3
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 175
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 204
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 175
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 204
Składniki
Pasternak obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy ze szczyptą cukru i soli, do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i mielimy na maszynce o średnich oczkach. Do pasternaku dodajemy mąkę, szybko zagniatamy na gładko i formujemy kluski. Na środku robimy wkląs. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.