Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny produkt, który próbujemy. Kluski wyszły rewelacyjne <3
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44726
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182247
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 333
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44726
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182247
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 333
Składniki
Pasternak obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy ze szczyptą cukru i soli, do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i mielimy na maszynce o średnich oczkach. Do pasternaku dodajemy mąkę, szybko zagniatamy na gładko i formujemy kluski. Na środku robimy wkląs. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.