Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny produkt, który próbujemy. Kluski wyszły rewelacyjne <3
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 715
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 689
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 48
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 715
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 689
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 48
Składniki
Pasternak obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy ze szczyptą cukru i soli, do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i mielimy na maszynce o średnich oczkach. Do pasternaku dodajemy mąkę, szybko zagniatamy na gładko i formujemy kluski. Na środku robimy wkląs. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.